Kanelsnegle
Gærdejskager

Stik mig en snegl og noget mening

I går var sådan en grå regnvejrssøndag, hvor det eneste fornuftige at gøre er at blive inden døre og indtage kolossale mængder kage. Jeg bagte snaskede snegle, byggede LEGO-motorcykler med min søn og funderede over, hvad der er meningsfuldt. Hashtag #søndagssysler, #sundaymood og alt det dér.

Grå nuancer

Gråvejret i går spillede næsten lidt for godt sammen med mit humør. Den forgange uge peakede ikke ligefrem for mig på jobbet, og for første gang i lang tid har jeg ikke reddet på en bølge af uudtømmelig arbejdsenergi. Det seneste år har jeg dedikeret mig selv mere til mit arbejde end nogensinde før, og det har på mange måder føltes rigtigt. Men den seneste tid har jeg fået tilpas mange våde klude i ansigtet til, at jeg fik brug for at genoverveje, hvordan jeg fylder min tid med mening.

Meningsfuldt tidsfordriv

Jeg bliver glad af at udvikle mig, lære nyt og føle, at jeg kan noget. I kraft af mig selv. At være et interessant menneske, der ikke går i stå.

På et tidspunkt besluttede jeg mig for at lære at spille guitar. Og det lærte jeg så. Lejrbålsniveau – jo, jo – men jeg lærte det. Det var en god følelse at lære noget for min egen skyld. Det var naturligvis, inden jeg fik børn og fuldtidsjob.

I går hørte jeg en podcast om at lære at programmere som voksen. Jeg har længe været fascineret af programmeringsverdenen og de ting, jeg ville kunne skabe, hvis jeg for alvor kunne kode. Derfor har jeg det seneste år arbejdet mere seriøst med tanken om at lære at kode på egen hånd. Jeg gik også i gang, men voksenhverdagens realiteter har det med at spænde ben for en dedikeret indsats. Efter podcasten i går kunne jeg dog virkelig mærke, at jeg bliver nødt til at prøve igen. Det ville være så vild en følelse at kunne sige til mig selv, at jeg havde lært noget så fjernt fra min uddannelse og så fjernt fra det, der kommer naturligt til mig.

Så nu starter jeg forfra på dét online JavaScript-kursus, jeg gik død i sidste år. Så må vi se, hvor meget tid der bliver til at bage.

…Og her er de så de snegle, som kortvarigt kan lyse selv den mest grå dag op:

Kanelsnegle

Snaskede, fluffy kanelsnegle.
Forb. tid30 min
Tilb. tid13 min
Hævetid2 t
Ret: Kage
Køkken: Dansk
Keyword: Kanelsnegle
Antal: 20 stk.
Kalorier: 450kcal

Ingredienser

 • 50 g gær
 • 3 dl mælk
 • 100 g smør
 • 3 æg
 • 80 g sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 tsk kardemomme
 • ½ tsk salt
 • 700 g hvedemel (Mærk dig frem)

Remonce

 • 250 g smør
 • 125 g sukker
 • 125 g brun farin
 • 3 spsk kanel

Sådan gør du

 • Lun mælken og opløs gæren heri
 • Tilsæt smør, æg, sukker, vanilje, kardemomme og salt og rør.
 • Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen i en røremaskine til den slipper skålens sider.
 • Lad hæve i 1 time.
 • Rør alle ingredienser til remoncen sammen.
 • Rul dejen ud til et stort rektangel på ca. ½ cm i tykkelse.
 • Fordel remoncen på dejen og rul den sammen til en pølse.
 • Skær pølsen ud til 20 snegle og placér dem på en bageplade med bagepapir.
  Kanelsnegle
 • Lad sneglene hæve i 1 time.
 • Bag dem i ovnen i ca. 13-14 minutter ved 200 grader.
 • Pynt evt. med glasur.
  Kanelsnegle

Skriv et svar