Bryllupskage
Kager

Sådan bliver dit bryllupskage-projekt en succes

Vil du gerne kaste dig ud i at bage din egen bryllupskage? Det kan lykkes for selv den mest utrænede hobby-bager-type.

Den allerførste bryllupskage, jeg lavede, så sådan her ud. Året var 2009. Stedet var Næstved. Og jeg var bare 23 år. Jeg havde aldrig prøvet at arbejde med fondant før, og jeg havde højest prøvet at bage en lagkage til 8 personer. Særdeles dårligt udgangspunkt for succes.

Against all odds modtog min første 80-personers bryllupskage uanede mængder hyldest, og den fik sidenhen næsten symbolsk betydning for mig. Det var her bagetrangen for alvor startede, og jeg mærkede, hvor fedt det er at bygge noget kreativt op fra bunden med hænderne.

Æstetikken havde måske set en anelse anderledes ud her mere end 10 år senere, men følelsen af at have besteget et bjerg sidder stadig i mig på den allerbedste måde.

You can do it

Hvis du sidder og tripper efter tips til, hvordan du selv kan nå i mål med dit bryllupskageprojekt, så handler det primært om god research, testbagninger og det rette udstyr.

Tre basis-tips til at komme i gang:

  1. Find en god opskrift på bunde og mousse, og prøv opskrifterne af i mindre størrelsesforhold. Justér eventuelt. Man kan altid gange en succesfuld opskrift op.
  2. Er du en rookie ud i opsmøring og fondant-/marcipan-arbejde, så er YouTube din bedste ven. Det er åbenlyst, men se videoer, indtil du har styr på teknikken. Du kan få alt serveret på et sølvfad.
  3. Køb det rette værktøj. Du vil typisk have brug for: Bryllupskagestativ (kan evt. lejes), bageringe (gerne justérbare), kageplast, stor rullepind, fondantglatter, udstikkere/prægere/modelleringsværktøj og naturligvis en røremaskine. Husk også at måle ud til køleskabsplads.

Ekstra tips til bryllupskage-processen

Vær gerne ambitiøs. Det er sjovest. Jeg kan dog anbefale at gå efter så frie rammer om din kreativitet som muligt. Det er fair nok, at brudeparret gerne vil have noget i rosa nuancer med hindbær og chokolade, men som nybegynder er det en kæmpe fordel ikke at arbejde ud fra en alt for fastlåst æstetik. Meget specifikke krav til udseende kan være et stressmoment, når du står i sidste sekund med svedig fondant og slatne roser. Her skal du have lov at freestyle!

Transport af din bryllupskage

Hvis du har mulighed for at lave kagen på lokationen for brylluppet, er det en fordel. Det skaber i hvert fald ro om dit projekt. De mest nervepirrende tidspunkter i mit liv har helt klart været, når jeg har kørt med bryllupskager i bagagerummet. Det er dog aldrig gået galt, og jeg har ikke investeret i æsker eller holdere. Jeg har blot sat kagefadene direkte på skridsikkert underlag i bagagerummet og kørt langsomt, så lad dig ikke afskrække. Saml altid først en etagekage på serveringsstedet.

Go for it

Bryllupskageprojekter er ikke noget, man bliver rig af, for ingredienserne er dyre, og timeprisen for en langsom amatør er per definition grotesk lav. Men, hvad du ikke vinder i cool cash, vinder du i livsglæde. Du bliver tanket op med gode følelser, og det er simpelthen så sjovt at skabe noget stort og smukt ud af ingenting til glæde for andre.

Har du spørgsmål til bryllupskager, så smid en kommentar nedenfor.

Skriv et svar