Pandekagelagkage
Kager

Pandekager og pandekagelagkage

Pandekager og pandekagelagkage

Lad det være sagt: Jeg nailer en ond pandekagedej. Jeg bruger den samme opskrift, som min far brugte i min barndom, og den holder altså. Resultatet er papirstynde dessertpandekager, der ikke er tørre. Hold vejret, for den legendariske familieopskrift afsløres lige her.

Jeg har nok bagt pandekager ca. en millard gange i mit liv. Mindst. I denne omgang blev pandekagestablen brugt til en uhøjtidlig pandekagelagkage med hindbær og flødechokolade. Nem og mere end bare almindeligt mumset.

Pandekagelagkage

Pandekager til brunch, børn og bamser

Min lille fireårige søn Louis havde “Bamseven” med hjem fra børnhaven i weekenden, og det var han mildest talt helt oppe at køre over. Samtidig fik vi svigerfamilien på besøg til brunch. Med andre ord: Der måtte kage på bordet. Både brunch og børn hænger ret godt sammen med pandekager, men for at gøre tingene en lille smule mere fancy, så blev weekendens bageprojekt til en pandekagelagkage.

Min bedste opskrift på pandekager kommer her. Den er fundamentet for din pandekagelagkage, hvis du vil kaste dig ud i at lave sådan én, men pandekagerne kan selvfølgelig også bare rulles og spises friske fra panden med sukker og marmelade.

Pandekager

Den bedste pandekagedej til tynde pandekager, der ikke hænger fast i panden.
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Ret: Kage
Køkken: Dansk
Keyword: Pandekager
Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1 knsp fint salt
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ tsk kardemomme
  • 5 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 dl rapsolie (smagsneutral olie)

Sådan gør du

  • Hæld alle de tørre ingredienser i en skål.
  • Tilsæt mælk og pisk hurtigt.
  • Tilsæt æg og pisk.
  • Tilsæt olie og pisk.
  • Opvarm en pande og hæl dej på panden, til det lige akkurat dækker. Der skal ikke smør på panden, da der er fedtstof nok i dejen.
  • Vend pandekagen med en palet og bag den færdig.

Byg dine pandekager om til en pandekagelagkage

En pandekagelagkage er virkelig nem at lave, og du kan nærmest lægge den sammen med hvad som helst. Lav halvanden portion af ovenstående opskrift på pandekager, og smør et tyndt lag fyld imellem hver pandekage. Jeg har brugt pisket flødechokoladeganache og hindbærmousse i min. Lad pandekagelagkagen hvile i køleskab et halvt til et helt døgn, inden den serveres, så den sætter sig og ikke glider fra hinanden, når den skæres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *