
Opskrift på fastelavnsboller
14. januar 2020
Det er ikke en dag for tidligt at spise fastelavnsboller. I min verden er fastelavnsbolle-sæsonen for længst i gang. Derfor får du her min bedste opskrift på min personlige favorit inden for fastelavnsbolle-genren: Gammeldags fastelavnsboller med creme.
Hørt på kontoret: “Dine fastelavnsboller er bedre end dem fra Lagkagehuset”. Ikke umiddelbart det værste kompliment ens bagværk kan få.
Jeg havde fastelavnsboller med på job i mandags, og de blev så gode, at det ville være decideret dårlig stil ikke at dele opskriften med verden. Så, here it goes:
Fastelavnsboller
Gammeldags fastelavnsboller med marcipan og vaniljecreme.
Forb. tid30 min
Tilb. tid13 min
Hævetid1 t 30 min
Ret: Kage
Køkken: Dansk
Keyword: Fastelavnsboller, gammeldags fastelavnsboller
Antal: 15 stk.
Kalorier: 250kcal
Ingredienser
Dej
- 35 g gær
- 2½ dl mælk
- 150 g smør
- 2 æg
- 75 g sukker
- ca. 550 g hvedemel
- ½ tsk. kardemomme
Marcipanremonce
- 100 g smør
- 100 g marcipan
- 100 g sukker
Vaniljecreme
- 2½ dl piskefløde
- 2½ dl mælk
- 80 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- 3 æggeblommer
- 30 g maizena
Pynt
- Flormelis til glasur
- Valrhona crunchy caramelia pearls
Sådan gør du
Dej
- Lun mælken i en gryde og smelt smørret heri.
- Når væsken er lillefingervarm, røres gæren ud i den.
- Tilsæt æg og sukker og rør.
- Bland mel og kardemomme og tilsæt det lidt efter lidt, mens du ælter dejen på røremaskine. Den skal køre på maskinen i minimum 10 minutter. Tilsæt mel indtil dejen samler sig og slipper siderne, men stadig er fugtig.
- Lad dejen hæve tildækket i en time.
Marcipanremonce
- Hæl alle ingredienser i en skål.
- Rør remoncen sammen, fx med en håndmixer.
Vaniljecreme
- Hæld fløde og mælk i en gryde med halvdelen af sukkeret, vaniljestangen og vaniljekornene. Varm blandingen op til kogepunktet under omrøring.
- Pisk imens æggeblommerne luftige sammen med maizena og resten af sukkeret.
- Når fløden koger, hælder du den forsigtigt ned i æggemassen under piskning.
- Hæld det hele tilbage i gryden og varm det igennem under piskning.
- Hæld cremen i en skål, dæk den til med film og lad den afkøle i køleskab.
Fastelavnsbollerne
- Rul dejen ud til et stort rektangel. Skær den ud i 15 kvadrater på ca. 10×10 cm.
- Placér først en teskefuld remonce på hver firkant og derefter en spiseskefuld creme ovenpå.
- Saml dejen om fyldet, luk den grundigt, og vend den om, når du sætter den på bagepladen.
- Lad fastelavnsbollerne hæve i ca. 30 minutter og bag dem derefter i ovnen ved 200 grader i ca. 13 minutter.
- Pynt med hvid glasur og chokoladeperler, når fastelavnsbollerne er kølet af.
Du vil muligvis også synes om

Endnu en kageblog
9. januar 2020
Sådan bliver dit bryllupskage-projekt en succes
24. januar 2020