Fastelavnsboller
Gærdejskager

Opskrift på fastelavnsboller

Det er ikke en dag for tidligt at spise fastelavnsboller. I min verden er fastelavnsbolle-sæsonen for længst i gang. Derfor får du her min bedste opskrift på min personlige favorit inden for fastelavnsbolle-genren: Gammeldags fastelavnsboller med creme.

Hørt på kontoret: “Dine fastelavnsboller er bedre end dem fra Lagkagehuset”. Ikke umiddelbart det værste kompliment ens bagværk kan få.

Jeg havde fastelavnsboller med på job i mandags, og de blev så gode, at det ville være decideret dårlig stil ikke at dele opskriften med verden. Så, here it goes:

Fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller med marcipan og vaniljecreme.
Forb. tid30 min
Tilb. tid13 min
Hævetid1 t 30 min
Ret: Kage
Køkken: Dansk
Keyword: Fastelavnsboller, gammeldags fastelavnsboller
Antal: 15 stk.
Kalorier: 250kcal

Ingredienser

Dej

  • 35 g gær
  • dl mælk
  • 150 g smør
  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • ca. 550 g hvedemel
  • ½ tsk. kardemomme

Marcipanremonce

  • 100 g smør
  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker

Vaniljecreme

  • dl piskefløde
  • dl mælk
  • 80 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 æggeblommer
  • 30 g maizena

Pynt

  • Flormelis til glasur
  • Valrhona crunchy caramelia pearls

Sådan gør du

Dej

  • Lun mælken i en gryde og smelt smørret heri.
  • Når væsken er lillefingervarm, røres gæren ud i den.
  • Tilsæt æg og sukker og rør.
  • Bland mel og kardemomme og tilsæt det lidt efter lidt, mens du ælter dejen på røremaskine. Den skal køre på maskinen i minimum 10 minutter. Tilsæt mel indtil dejen samler sig og slipper siderne, men stadig er fugtig.
  • Lad dejen hæve tildækket i en time.

Marcipanremonce

  • Hæl alle ingredienser i en skål.
  • Rør remoncen sammen, fx med en håndmixer.

Vaniljecreme

  • Hæld fløde og mælk i en gryde med halvdelen af sukkeret, vaniljestangen og vaniljekornene. Varm blandingen op til kogepunktet under omrøring.
  • Pisk imens æggeblommerne luftige sammen med maizena og resten af sukkeret.
  • Når fløden koger, hælder du den forsigtigt ned i æggemassen under piskning.
  • Hæld det hele tilbage i gryden og varm det igennem under piskning.
  • Hæld cremen i en skål, dæk den til med film og lad den afkøle i køleskab.

Fastelavnsbollerne

  • Rul dejen ud til et stort rektangel. Skær den ud i 15 kvadrater på ca. 10×10 cm.
    Dej til fastelavnsboller
  • Placér først en teskefuld remonce på hver firkant og derefter en spiseskefuld creme ovenpå.
  • Saml dejen om fyldet, luk den grundigt, og vend den om, når du sætter den på bagepladen.
    Fastelavnsboller
  • Lad fastelavnsbollerne hæve i ca. 30 minutter og bag dem derefter i ovnen ved 200 grader i ca. 13 minutter.
    Fastelavnsboller
  • Pynt med hvid glasur og chokoladeperler, når fastelavnsbollerne er kølet af.
    Fastelavnsboller med glasur

P.S. Du finder chokoladeperlerne fra Valrhona her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *