Dessert
Desserter

Mit livs bedste desserter

Ud over at være kagefan er jeg også lidt af en foodie sådan helt generelt. Jeg har spist på Michelin-restauranter fra New York til Bornholm. Derfor har jeg besluttet at dedikere et indlæg til mine bedste restaurantoplevelser. Naturligvis med fokus på måltidets vigtigste ret: Desserten.

Kadeau, Falsled, Henne Kirkeby, Dragsholm, Amass, wd~50, Ruths Hotel, Mielcke & Hurtigkarl, Frederiksminde, Marchal. Been there, ate the tasting menu, bought the T-shirt. Som man siger.

Mad og kærlighed

Min mand og jeg har sådan en ting sammen med mad. Mad på den dér måde, hvor det er mere kunst end føde. Vores bryllupsrejse indbefattede fx hverken palmer eller hvide sandstrande. Vi spiste os derimod gennem en uges tasting- og vinmenuer, og vi glemmer det aldrig!

På vores rejse rundt i det gastronomiske landskab har vi også haft oplevelser, hvor maden var mere vanvittig end velsmagende, men sjovt nok har det sjældent gjort oplevelsen mindre sjov. Jeg elsker, at blive overrasket og udfordret, selvom det nogle gange også er fedt med en helt klassisk og underspillet levering.

Wassim Hallals søde køkken

Jeg har haft nogle fuldstændig mind blowing madoplevelser på dessertfronten. Tydeligst for mig står en dessert, jeg fik på Molskroen for år tilbage, da stjernekokken Wassim Hallal huserede dér.

Jeg har fået min del af desserter med rødbede, jordskokker, karl johan, gran og anden inspiration fra det salte køkken. Gerne anrettet med en quenelle ovenpå et eller andet crunchy i en dyb tallerken. Og jo, jo, det er måske fedt de første fem gange, men så bliver opfindsomheden uopfindsom.

På Molskroen fik jeg en dessert, der omfavnede det søde køkken på den mest æstetiske måde, jeg nogensinde har oplevet. Jordbær og hvid chokolade præsenteret, som jeg aldrig har set det hverken før eller siden. Ud af boksen og alligevel med klassiske vibes.

Desværre har jeg kun et gammelt, dårligt mobilbillede at dele med dig, men desserten står stadig printet knivskarpt på min nethinde.

Dessert

Falsled kan man altid falde tilbage på

Hvis du ikke ved, hvor du skal spise, så er Falsled Kro altid det bedste bud. Altid! Det er præcis som folk siger: Uforklarligt fantastisk og med et underspillet serviceniveau, der tager højder, ingen kan forestille sig.

Jeg har været der to gange, og den seneste gang fik jeg én af de smukkeste og mest intense dessertoplevelser i mit liv. Jep, vi er ude i en quenelle og noget crunch, men tjek lige det æstetiske niveau! Underspillede ingredienser som blåbær og hasselnød og ingen gimmicks. Leveret med selvtillid. Til perfektion.

Dessert

Flere tips til desserter?

Jeg har mange andre favoritsteder inden for kage- og dessertkøkkenet rundt omkring i Danmark og verden, som jeg kommer til at underholde dig med her på bloggen i fremtiden.

Jeg håber, du vil dele dine dessertoplevelser og restaurantanbefalinger med mig og andre i kommentarfeltet.

Skriv et svar