Kanelstang
Gærdejskager

Kanelstang i coronaland

To sum up: To ugers gal, gal vanvid med uendelige mængder arbejde og børnepasning i ulidelig skøn forening. Jeg lever pt. udelukkende, fordi der ligger en mofo af en selvproduceret kanelstang på mit køkkenbord. Godt vi fik hamstret gær i tide!

Velkommen til mit coronaliv

De første to uger på hjemmekontoret har været fuldstændig vanvittige. Zoom-møder og MGP-musik. Slack-beskeder og hulebygning. Deploys og bollebagning. Akut corona-kommunikation og akut indkøb af malebøger. Jeg har aldrig været så nedkørt og så meget oppe at køre på samme tid nogensinde!

Nogle dage har jeg nærmest arbejdet nonstop fra 8 til 22 piftet op af følelsen af at drive en børnehave på sidelinjen. That calls for a cake, som man siger.

CrossFit og kanelstang

For at gnide yderligere salt i såret, så savner jeg min træning. Normalt dyrker jeg CrossFit (med det formål at kunne spise dét mere kage naturligvis), men nu, hvor mit lokale center holder lukket, og min træningsmakker og jeg kun kan se hinanden med to meters afstand, bliver der svinget knapt så mange kettlebells.

De seneste to aftener har jeg dog for første gang haft tid til at løbe en tur og crossfit’e lidt alene i haven bagefter. Solnedgang over fjorden, musik i ørerne, bankende puls og ensomhed. V i d u n d e r l i g t.

Også vidunderligt for bundlinjen på kaloriekontoen, som nu tillader et nyt kageprojekt.

Give me a cool… kanelstang

I dag fik jeg lov at fortrække til køkkenet alene til lyden af KitchenAid-maskinens motorsummen og min yndlings-easy-listening-musik for tiden Howie Day. Man får brug for det blødeste smør til øregangene, når lydtæppet i hverdagen pludselig består af børneskrål og legetøj, der bliver smadret ned i gulvet.

Man får også behov for at bruge hænderne til andet end at lyne flyverdragter og taste på den bærbare efter sådan en uge. Det er og bliver ren terapi at piske creme og rulle dej ud. Og kage skaber englebørn. That’s a fact:

Kanelstang og Louis

Opskrift på kanelstang

Den bedste kanelstang med remonce og vaniljecreme.
Forb. tid45 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t 30 min
Ret: Kage
Køkken: Dansk
Keyword: Kanelstang

Ingredienser

Dej

  • 35 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 æg (plus et æg til pensling)
  • 65 g smør
  • 65 g sukker
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • ca. 450 g hvedemel

Remonce

  • 150 g smør
  • 100 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 2 spsk kanel

Vaniljecreme

  • dl piskefløde
  • dl mælk
  • 80 g rørsukker
  • 1 vaniljestang (eller vaniljepulver)
  • 3 æggeblommer
  • 30 g Maizena majsstivelse

Glasur

  • Flormelis til glasur

Sådan gør du

Dej

  • Lun mælken og opløs gæren heri.
  • Tilsæt æg, sukker, blødt smør, vanilje og kardemomme og rør.
  • Tilsæt melet lidt efter lidt, mens dejen røres på røremaskine.
  • Stop med at tilsætte mel, når dejen slipper skålens sider.
  • Lad dejen hæve 30-60 minutter.
  • Rul dejen ud i et rektangel, så den fylder en hel bageplade.
  • Smør først remonce og så creme på den midterste tredjedel.
  • Skær siderne op i strimler og flet dem ind over fyldet.
    Kanelstang
  • Lad hæve i 30-60 minutter og pensl med æg.
    Kanelstang ubagt
  • Bag i ca. 15 minutter ved 200 grader.
  • Pynt med glasur.

Remonce

  • Rør alle ingredienser sammen.

Vaniljecreme

  • Hæld fløde og mælk i en gryde med halvdelen af sukkeret, vaniljestangen og vaniljekornene. 
  • Kog blandingen op under omrøring.
  • Pisk imens æggeblommerne luftige sammen med maizena og resten af sukkeret. 
  • Når fløden koger, hælder du den forsigtigt ned i æggemassen under piskning. 
  • Hæld det hele tilbage i gryden og varm det igennem under piskning.
  • Lad cremen afkøle i køleskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *