Pandekage
Kager

Kage til morgenmad

Der var engang, hvor jeg levede det vilde rejseliv og spiste mig gennem USA’s morgenmadsrestauranter. Nu bager jeg vafler og pandekager til det hjemlige familiemorgenbord. Det lyder garanteret knapt så inspirerende, men det er møghyggeligt! Du får her mit bedste restauranttip til morgenmad over there og min egen opskrift på belgiske vafler. God morgen derude.

Jeg er gigantisk fan af morgenmad. Det startede for alvor i USA i 2013/2014, hvor jeg begyndte at dyrke dagens første måltid seriøst med fokus på den søde udgave. Man bliver tæt på lykkelig, når man står ansigt til ansigt med en chokoladekage-frenchtoast eller en crème brûlée-vaffel kl. 8.30. Jeg har spist på de bedste morgenmadsrestauranter fra New York til San Francisco, og jeg føler mig faktisk også overbevist om, at jeg har sat mine ben på USA’s allerbedste af slagsen: Norma’s i New York. Gør dig selv den kæmpestore tjeneste at spise dér, næste gang du rammer NYC.

Jeg har en pagt med mig selv om, at jeg en dag, når mine børn er blevet gamle nok til at klare 10 timer spærret inde i en flyvemaskine over Atlanten, skal tilbage og dele den overvældende morgenmadsoplevelse med dem. Så skal de satanedme se pandekager og vafler sølet ind i is, vaniljecreme, chokolade og bær!

Vafler til morgenmad

For tiden bager jeg en del belgiske vafler og amerikanske pandekager til weekendmorgenbordene herhjemme. Børnene elsker det, og det fungerer som en fremragende afveksling til min mands evigt ud ad ovnen strømmende surdejsboller. Senest bagte jeg sunde pandekager med banan og havregryn, og da min søn Wilfred havde fødselsdag, røg der blåbærvaffeldej i jernet. Jeg smider lige min opskrift på de bedste belgiske vafler nedenfor, og husk, at du altid kan tilføje en håndfuld blåbær, moset banen eller hakket chokolade til dejen.

Og hey, kig lige forbi min gamle rejseblog fra USA, hvis du vil se mere til mine kulinariske oplevelser over there.

Belgiske vafler

Sprøde, luftige belgiske vafler til morgenbordet.
Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Ret: Kage
Køkken: Amerikansk
Keyword: Belgiske vafler, Vafler
Antal: 8

Ingredienser

 • 3 dl mælk
 • 2 æg
 • 250 g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 150 g sukker
 • 150 g smør

Sådan gør du

 • Pisk mælk og æg sammen
 • Bland alle de tørre ingredienser
 • Hæl de tørre ingredienser i mælkeblandinger og pisk
 • Tilføj til sidst smeltet smør
 • Hæl dejen i et belgisk vaffeljern og bag vaflerne gyldne og sprøde

Skriv et svar