Dyrekager
Børnekager

En rævekage – og andre kager med dyr

Jeg har bagt en rævekage. I ordets bogstaveligste forstand vel at mærke. Vil du også gerne kaste dig ud i at pynte en lodden dyrekage? Så tjek denne guide til behårede kager ud. Bon appetit.

Jeg har gjort mig en del i dyrekager, efter jeg har fået børn. Sådan nogle furry nogle med frosting-pels. De er ret fede, fordi de faktisk er simple at lave, men samtidig udtryksfulde og gode for kreativiteten. Og så er de – ikke mindst – nemme at imponere både børn og voksne med.

Kage ræv

Det skal du bruge

Det giver bedst mening at bruge en rund kage, når vi snakker klassiske dyrekager som ræve, katte, hunde, bjørne osv. Sådan én tager jeg udgangpunkt i, du allerede har lavet.

For at pynte din dyrekage, skal du bruge:

 • To portioner frosting, gerne smørcreme med cream cheese
 • Pastafarver (orange og bordeaux, hvis du laver en ræv)
 • En sprøjtepose
 • En 233 tyl (aka en græstyl)
 • En palet til opsmøring
 • En kagerulle eller rullepind
 • Gumpaste (sort og hvid)
 • Fire træspyd

Sådan gør du

 1. Form ørerne i sort gumpaste, fx dagen før. De skal være relativt tynde. Udrul med en kagerulle og skær med en stor kniv. Stik to træspyd i ørerne, og lad dem tørre op, så de bliver hårde. Form også gerne øjne, næse og øjenbryn, alt efter hvilket dyr du laver. Øjnene kan du udstikke med den store åbning på en tyl.
 2. Smør din kage op med et tyndt lag frosting. Det bruger du din palet til. Til rævekagen skal du bruge hvid frosting, da den kan ses på rævens kinder. Jeg kan anbefale at vælge en smørcreme med cream cheese, da det giver en god konsistens at arbejde med og en bedre smag. Opsmøring er et kursus i sig selv, men tip nummer ét er at starte med at smøre for meget frosting på kagen og derefter fjerne lag med en palet, indtil kagen har helt skarpe kanter. Sæt gerne kagen på køl, og lad frostingen cruste, inden du glatter det sidste lag.
 3. Rids dyrets ansigt i frostingen med en spids genstand. Vil du lave en ræv, skal du optegne omridset af de to kinder. På den måde ved du, hvor du skal sprøjte. Det er ingen skam at bruge en lineal, så motivet bliver præcist. Start fx med at markere kagens midte og arbejd dig ud derfra.
 4. Gør sprøjteposen klar: Farv en portion frosting i den ønskede farve med pastafarven. Prøv dig frem, men start altid kun med en knivspids farve, da pastafarver er kraftige. Til ræven skal du bruge en blanding af orange og bordeaux. Sæt tyllen i sprøjteposen, og fyld den op med frosting.
 5. Så er du klar til at sprøjte pelsen: Start med at sprøjte omridset af kinderne ovenpå den ridsede streg og hele vejen rundt langs kanten af kagen. Sprøjt herefter hele fladen ovenpå kagen i rækker. Hold sprøjteposen lodret, og brug små, ensartede tryk.
 6. Nu kan det være en god idé at lægge din sprøjtepose på køl en halv times tid, da du varmer frostingen op med dine hænder og derfor risikerer, at den bliver alt for blød eller skiller.
 7. Sprøjt kagens sider nedefra og op, når frostingen igen er tilpas kølig.
 8. Stik ørerne ind i siden af kagen og sprøjt frosting langs kanten fra kagen og ud mod spidserne.
 9. Placér næse, øjne og øjenbryn på kagen som på billedet. Vent dog med at gøre det til lige inden kagen skal spises, da du ellers risikerer, at den sorte farve flyder ud i frostingen.

Andre dyrekager med pels

Der er sygt meget inspiration at hente til dyrekager på Pinterest, hvis du mangler idéer til det helt rigtige projekt. Jeg har fx også lavet en kattekage og har længe haft kig på denne bjørnekage, som jeg måske vil lave til min søns næste fødselsdag. Kattekagen er pyntet med hvid fondant, sorte lakridser som øjne, en Dronningmandel som næse og lakridssnørebånd som knurhår. Har du spørgsmål til teknikken, så smid en kommentar nedenfor.

Kage kat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *