Påskekage
Børnekager

En påskekage og en kraftpræstation

Min ældste søn blev fem år i påsken. 11. april er både hans og min dag. Hans dag, fordi han bliver et år ældre, og min dag, fordi jeg mindes mit livs største præstation. Det fejrede vi med en gul påskekage. Og alt var godt.

En bid af mig selv

Jeg bærer rundt på en personlig top tre over kraftpræstationer i mit liv, som jeg ret sjældent graver frem fra mit dybe indre. Det er egentlig oplevelser, jeg har haft svært ved at bruge konstruktivt, men med tiden er de blevet manifestationer af min styrke. Kraftpræstationer, jeg kan bruge til at minde mig selv om, at jeg kan klare det meste.

Nu tænker du sandsynligvis, at det bliver lige på grænsen til kvalmende cheesy. Men giv mig en chance. De, der kender mig, ved, at jeg er så langt fra floskelfyldt cheesiness, som man overhovedet kan komme. I’m keeping it real – for at understrege det med en floskel.

Nummer 2

Nummer to på listen dækker over dengang, jeg sagde mit job op uden at have et andet på hånden. Det var sindssygt svært for mit stabilitets-elskende jeg at sige mit faste – på papiret – drømmejob op, men jeg kunne ikke stå inde for mig selv. Jeg fik artikuleret det, jeg følte helt sagligt, inden jeg gik derfra, og det er jeg sindssygt stolt over. Jeg landede et job med værdierne i orden få uger efter min opsigelse. Det havde jeg ikke troet om mig selv.

Nummer 1

Nummer ét på listen udspillede sig 11. april 2015, min første søns fødselsdag. I flere år var fødslen af Louis et voldsomt minde for mig. Jeg følte mig som et traumatiseret torturoffer, men alle fortalte mig, at det var så dejligt, at fødslen var gået så hurtigt, og min del af begivenheden blev glemt, så snart folk så babyen. Selvom jeg er kommet fuldstændig videre nu, vil jeg altid bære den oplevelse med mig. Det, jeg har været igennem på den torturstue i Hvidovre, kan ingen tage fra mig. Jeg ved med mig selv, hvad jeg kan holde til, og det behøver ingen andre at forstå, er jeg nået frem til.

Og se lige, hvor flotte og stærke vi ser ud:

Gul påskekage

Louis’ fem års fødseldagskage

Louis havde bestilt en “påskekage” til sin fem års fødselsdag. I ugevis prøvede jeg at spore mig ind på, hvad det nærmere dækkede over, men det eneste, jeg kunne få ud af drengen, var noget med påskeharer og påskeæg. Derfor blev det en helt straight up gul påskekage med påskeharer og påskeæg. Banankagebunde, karamel, banan og chokoladeganache. Og jeg må tilstå, at der lød et lille “yay” inde i mit hoved, da han ikke bestilte en Spiderman- eller Batman-kage.

Påskekage

Pynten er fra Meri Meri, som jeg virkelig kan anbefale, hvis du gerne vil pynte en flot kage, men ikke har tid til det store modelleringsarbejde.

Skriv et svar