Cookies
Kager

Cookies og corona: En beretning fra karantæneland

Jeg advarer lige fra start: Tonen i dette indlæg bliver en anelse dyster, men min opskrift på cookies bliver altså ikke mindre fremragende af den grund. Scroll til bunden, hvis du ikke gider læse min sarkastiske beretning fra corona-karantæneland og bare gerne vil have fingrene i landets bedste cookieopskrift.

Cookies

Røremaskinen kører lidt mere end normalt herhjemme for tiden. Når fire mennesker er indespærret i corona-karantæne på 174 kvadratmeter, opstår der et akut behov for kage. Eller jeg får i hvert fald et akut behov for at flygte ned i min bageskål og skifte skrig og skrål ud med lyden af en summende KitchenAid-motor.

Lad mig lige skitsere: To voksne prøver at arbejde koncentreret ved computeren. De bliver indkaldt til onlinemøder konstant, og cheferne forventer, at de leverer, som om intet var hændt. Klip til to børn under fem år. De keder sig bravt og prøver enten at rive hovederne af hinanden eller maltraktere huset. Gerne med et lydniveau på 100 decibel.

Man kan næppe straffe mig for at tænke tanken, at en cookie kan lukke kæften på de fleste. Børn som voksne. Kortvarigt, men effektivt. Så jeg finder røremaskinen frem.

Der findes to slags cookies…

…Dem, de fleste indtager uden at blinke, og dem, de fleste er mere forbeholdne med at takke ja til.

Den seneste tid har jeg brugt urimelig meget tankevirksomhed på at finde den bedste cookieløsning på mit job. Og her snakker vi altså cookie-variant nummer to: Den slags, som hverken dufter eller knaser. Hvis du ikke er det store webmenneske, så er du nok rimelig ligeglad med den nye cookielovgivning og udfasningen af tredjepartscookies. Jeg synes dog, det er voldsomt spændende, fordi det kommer til at ændre udgangspunktet for alt, hvad vi troede, vi vidste om at agere strategisk og målrettet i onlineverdenen.

Måske har mit store fokus på digitale cookies inspireret mig på et ubevidst plan. Første bagetanke, der ramte mig her i karantæneland, mens børnene kastede sig skrigende rundt ovenpå hinanden i sofaen, var i hvert fald at prøve at opnå den perfekte cookieopskrift. Og det lykkedes, hvis man spørger mine tre med-karantæneramte, cookiespisende familiemedlemmer, som jeg i øvrigt stadig elsker meget højt. Corona-kaos eller ej.

Opskrift på cookies

Opskrift på verden bedste cookies med havregryn og chokolade. De er lige tilpas chewy og sprøde på samme tid.
Forb. tid20 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid30 min
Ret: Kage
Køkken: Dansk
Keyword: Cookies
Antal: 16 stk.

Ingredienser

 • 140 g smør
 • 150 g brun farin
 • 100 g sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 200 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • ½ tsk natron
 • 1 knsp salt
 • 100 g grovvalsede havregryn
 • 45 g guldbar med skildpadde (eller anden valgfri chokolade)
 • 55 g Valrhona crunchy caramelia pearls (eller anden valgfri chokolade)

Sådan gør du

 • Rør smør, sukker, farin og vaniljesukker sammen på en røremaskine
 • Tilsæt æg og rør igen
 • Tilsæt mel, bagepulver, natron og salt og rør
 • Vend havregryn og groft hakket chokolade i dejen
 • Læg 16 kugler dej fordelt på tre bageplader beklædt med bagepapir (de flyder meget ud)
  Cookies dej
 • Bag ved 200 grader i ca. 10 minutter

Jeg kan virkelig anbefale af gå med skildpaddechokoladen, som giver en fantastisk karameliseret smag. Men al chokolade, du måtte have liggende i gemmerne, will do. Og du kan naturligvis også tilsætte nødder, hvis du er til det.

I’m a survivor

Konklusionen på de første dage i corona-karantæneland er, at karantænekage er en nødvendighed for at overleve. Pt. har jeg kun 125 gram smør tilbage i køleskabet. Wish me luck de næste to uger.

Skriv et svar